Kategoriarkiv: Privata tankar

När ska man börja pensionsspara?

Jag har länge funderat på det här med att pensionsspara. I gymnasiet var det ett par klasskompisar som redan då hade börjat lägga undan en hundralapp i pensionsfonder varje månad. Jag vet att jag tittade storögt på dem när de berättade, då jag knappt visste vad jag skulle göra efter gymnasiet. Att redan då börja fundera på pensionsspar var för mig otänkbart. Så här i efterhand kan jag mycket väl förstå varför de gjorde det. Det är smart att börja pensionsspara redan i tidig ålder då man kan nöja sig med mindre summor som över tid kommer att växa rejält om de investeras rätt. Problemet många har är var och hur man ska spara. Hos söderberg och partners kan man få råd om både pension och försäkringar. Det är skönt att låta en expert ta hand om den biten då jag har svårt för siffror och investeringsformer. S&P guidar mig på ett pedagogiskt sätt i finansmarknadens djungel!

Spara inför pensionen

Extragig på sidan om

Det är svårt för många musiker att få det att gå runt. Egentligen så är det svårt för alla som utövar sin hobby att samtidigt tjäna pengar. Mitt tips är därför att arbeta som stafettpersonal. Stafettpersonal är inhyrd personal och det innebär att du styr över din egna arbetstid. På så vis så är det lätt att samtidigt kunna göra det du älskar men slipper leva på vatten och bröd i en månad.

Det finns flera branscher som använder sig av stafettpersonal. Inom vården är det förmodligen mest känt, men det finns även andra yrken där det blir allt vanligare. Socionomer är en att av dessa. Socionomer arbetar exempelvis på socialtjänsten, skolor och behandlingshem. Du kan kika på lediga jobb socionomkonsult på länken för att de vilka tjäster som finns.

Detta är en perfekt anställningsform för oss musiker eftersom vi då kan ha våra spelningar och gig på sidan om men ändå har råd med hyran.
msuikka

Vill bara dansa!

Idag är livet så där alldeles extra underbart och härligt som det är när det händer något kul. Min bästa kompis ringde för en stund sedan och berättade att hon troligen har hittat sommarstället som hon har letat efter så länge. Hon berättade i höstas att hon hade kontaktat Husman Hagberg i Kungsbacka för att be dem leta efter ett sommarställe till henne. Anna är från västkusten och vill kunna spendera längre perioder där utan att behöva bo hemma hos sina föräldrar, syskon eller vänner. I eftermiddags ringde mäklaren och sa att de har ett hus som ligger på rätt ställe, avskilt, egen brygga och med ett gästhus. Vi har inte sett några bilder än men vi hoppas att det ser ut ungefär som på bilden nedanför. Om två veckor åker vi ner för att titta. Annas uppgift är att köra bilen och min blir att sätta ihop en Spotify-lista som håller oss på gott humor både på dit och hemvägen, ifall huset inte alls faller Anna i smaken. Men jag tror inte att det är någon större risk. Mäklarfirman verkar ha förstått vad hon letar efter och vill ha.

fffffffff

Gråa dagar

Är det någon mer än jag som börjar bli trött på det mörka vädret nu? Var är våren? Här har det varit dimmigt, grått och småregnigt hela dagen. Det känns som att man aldrig riktigt kommer igång med dagen då innan det är kväll igen. Aja, så är livet i Sverige under dessa vintermånader. Snart så!

Som om det inte vore nog med vädret har jag haft det struligt med rören här i huset. Stopp i flera av avloppen, och trots att jag försöker fixa det själv återkommer det inom en vecka igen. Jag behöver nog mer professionell hjälp tror jag allt. Nu har jag kontaktat ett företag som sysslar med tjänster inom rörspolning, så under kommande vecka ska det nog lösa sig (pun intended)! Jag visste knappt att det fanns företag som specialiserade sig på sådana här specifika verksamheter, men tur är väl det.

Nu är det dags för kaffe och någon serie!

Dags för rörspolning

Be om hjälp

Att prata om psykisk ohälsa blir allt vanligare idag, vilket jag menar är väldigt bra. Många av oss människor mår dåligt under delar eller hela livet – vissa med diagnoser och vissa utan. Att må dåligt är mänskligt. Man ska inte heller vara rädd att kontakta psykologer, läkare, terapeuter eller psykiatriker om man behöver hjälp.

På Ahum kan du få hjälp med att matchas med en terapeut som passar dina samtalsbehov. Det är nämligen inte alltid helt enkelt att veta vem man ska vända sig till när man mår dåligt. Efter en matchning hos dem får du möjligheten att boka en tid med denna terapeut via internet – på det här sättet behöver du inte själv ringa eller bege dig till ett ställa för att göra detta. Mycket enklare att söka hjälp än såhär blir det inte!

Jag har själv mått dåligt i perioder, och just därför vill jag tipsa er därute om Ahum.

Att söka hjälp

Tuffa tider

Sommaren är alltid en tuff tid för mig, då jag sällan hittar något jobb då. Under terminerna har jag studerat eller vikarierat, men just under sommaren hittar jag sällan något, vilket gör att ekonomin alltid är tajt då. Jag behöver pengar nu igen, och funderar på att ta ett snabblån för att klara mig igenom sommaren (börjar på ett jobb i september). Jag behöver egentligen bara 5000, och främst till hyran. Vad tror ni – ska jag köra på det?

Lite deppigt inlägg, men så är livet ibland.

Dagens låt: Marit Bergman – Ibland gråter jag

Bemanning

Är du läkare, sjuksköterska eller socionom och vill arbeta som konsult? I så fall bör du spana in Agila. En av mina vänner jobbar där, och jag tyckte att det lät så bra att jag ville lyfta fram det här på bloggen.

Det känns som ett riktigt bra sätt att komma in i yrkesområdena på, eller möjligheter att testa sig fram om man är trött på den platsen man arbetar på just nu.

Jag själv går faktiskt i tankarna att utbilda mig till socionom. Bättre sent än aldrig!

 

Arbeta som konsult

Hoppsan!

Hej!
Blev visst en uppdatering till, innan augusti, men bara för att jag vill påminna andra om att se till att ni har däck, men bra kvalité, när ni är ute på vägarna! Mina däck på bilen, var tydligen inte de bästa, för ett small, efter ett antal mil ute på vägarna! Det kunde gått illa, men vi hade tur. Ytterligare tur var att vi var i närheten av en vän som vi inte träffat på läte, så åkte dit och såg till att beställa ett nytt däck. Passade på att umgås med vännen, grillade, badade i sjön jämte. När däcket kom och vi hade satt på det, så kunde vi dra vidare igen! Men som sagt, se över era däck innan ni drar ut många mil på vägarna!

däck

Lagra sina grejer

Ja, att kunna lagra saker är bra. Har man ett eget förråd, så har man det enkelt löst, men har man inte det så finns det ju faktiskt lager osv att hyra ute!

Jag har ett eget lager, där jag lagrar saker som utrustning för musiken. Åker ju och är DJ ibland och får inte plats med allt hemma, då är det superbra att ha ett lager, som får plats med allt jag vill! Det finns lager och förråd att hyra för både privat bruk och för företagare. Smart tycker jag!

stort_sko_lager