Positiva saker med nattjobb

Jag arbetar som konsultsjuksköterska, och får många gånger frågor om mina jobbtider, om jag arbetar på natten och hur det egentligen känns. Det finns tyvärr inget korrekt svar på det. Allt handlar om din personlighet och hur mycket du tycker om ditt jobb. För mig är nattjobb (jag jobbar dock inte varje natt, långt därifrån) helt okej, ibland till och med bättre än dagjobb. Alla på arbetsplatsen känns lite lugnare, och även om det kan komma in någon som är ordentligt skadad är det sällan mina medarbetare hetsar upp sig för mycket. Likaså gäller våra patienter, som ju ofta sover om natten. Att varva mellan natt- och dagjobb fungerar utmärkt för mig, men det gäller att kunna ställa om sin dygnsrytm med jämna mellanrum för att klara av ett sådant jobb. Kan du det så kan jag definitivt rekommendera nattjobb.

Nattjour för sjuksköterskor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *