Björnstad berörde mig

De flesta har sett eller åtminstone hört talas om ”En man som heter Ove”. Nu har författaren kommit med en ny bok. Den här gången handlar det om sport och föreningsliv. Det handlar om vikten av ett hockeylag i en småstad. Visst har man sett glädjen som utspelar sig på Götaplatsen när Frölunda Indians tagit guld eller de grön-vitas vrål från Färjestads bollklubb. Den här berättelsen berörde mig djupt då det utspelar sig i en liten stad i norra Sverige där stadens hockeylag är allt. Det blir en spännande och hjärtskärande skildring när det visar sig att lagets mest potentiella spelare pekas ut till ett av de grövsta brotten man kan tänka sig, våldtäkt. Kanske inte är det grövsta i straffskalan men mentalt är det en image som sällan suddas bort från folks minnen. Här är ett bra exempel på där bemanningsföretag socionomer kommer till användning. Människor som varit med om trauma behöver någon att prata med, vilket visar sig i den här boken.

Ishockey är en populär sport

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *